PENYERTAAN ADALAH TERBUKA KEPADA SEMUA (LELAKI & PEREMPUAN) TERMASUKLAH KEPADA PELAJAR SELURUH UNIVERSITI DI MALAYSIA
Kempen bro MC 2 telah bermula.Fakulti dan Kolej adalah sasaran kami.Nantikan kami mengetuk setiap pintu kegelisahan ANDA.Berminat tapi tiada masa untuk sms kepada kami?Pendaftaran boleh dilakukan terus disana.Masih banyak kekosongan untuk ANDA isi!Jangan tunggu lagi!Daftar sekarang!
Brotherhood of Muslim Camping 2010 kali ke-2
Tarikh
: 5 Februari 2010 - 7 Februari 2010
Tempat :Janda Baik , Pahang
Setiap penyertaan disertakan dengan sijil

Friday, October 16, 2009

Pengembaraan Merentas Masa Bermula

Assalamualaikum buat semua pengunjung.

    Minggu ini adalah minggu yang paling sibuk buat semua mahasiswa Universiti Malaya.Minggu mahasiswa sibuk berjumpa dengan mentor masing-masing,minggu menghantar assignment last minute,minggu menghabiskan presentation dalam masa yang sama adalah minggu yang paling padat dengan pelbagai macam aktiviti.Akan tetapi,jangan kita abaikan masa-masa yang terluang dalam kesibukan dengan mendekat diri kepada Allah.Lumrahnya,kita sebagai manusia hanya mendekatkan diri kepada Allah hanya apabila dilanda kesusahan dan bagi mahasiswa pula,musim peperiksaan sahaja musim yang malam-malamnya terisi dengan solat hajat dan istikharoh.Melebihi malam seribu bulan dibulan Ramadhan.Percaya atau tidak,minggu peperiksaan nanti anda jengah balai-balai Islam disetiap kolej.Setiap hari selepas maghrib,pasti takkan ada ruang untuk anda jika anda terlewat.

    Suasana penuh ta'zim ini sangat indah walaupun hanya berlaku sekali dalam setiap semester.Suasana ilmu memenuhi perpustakaan utama Universiti Malaya yang selama 11 bulan sebelum bulan peperiksaan hanya ulat buku menjadi pengunjungnya.Yang penting disini,kita benar-benar menjadi mahasiswa pada waktu itu.Walaupun belajar dan menghafal hanya untuk mendapatkan CGPA 3.0 keatas dan melengkapi jam kredit pengajian kita.Apapun yang anda semua lakukan untuk menghadapi peperiksaan,ingat pesan saya ini.Buku dan kuliah hanya tali untuk kita mendapat kecemerlangan dunia. Tetapi iman dan taqwa,tali untuk kita mencapai kemenangan dan kebahagiaan di akhirat.

Wallahua'lam.

1 comments:

ellen and the right of chidren November 17, 2009 at 11:55 AM  

sy ign mendapat maklumat mengenai tentatif program bromc. sy diberitahu bhw ianya blh didapati di dlm lmn blog ini, ttpi sy x jmp pn...

Post a Comment

Penyertaan terbuka kepada semua mahasiswa Universiti Malaya dan juga kepada mahasiswa kampus lain.Lebih ramai,lebih bagus.Pengalaman dapat,ilmu pun dapat dan ukhuwah terikat
Pendaftaran untuk bro MC 2 dibuka sekarang sehingga 21 November 2009.Anda boleh berhubung dengan :
1. Kamilin (Pengarah) 014-8390849
2. Ain (Tim.pengarah)013-9139594
3. Munirah (Perhubungan awam) 013-9659075
4. Safwan (Perhubungan awam) 014-8408219

Sms nama,fakulti,alamat semasa,ic,no matrik anda atau emel ke BoMC09@gmail.com

  © Blogger template PingooIgloo by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP